SIKRET SEG EDELT METALL I NM HALVMARATON!

Postet av Andreas Emil Hansen den 28. Mai 2024

Denne trioen fra Birkenes IL sikret seg edelt metall under U23 NM halvmaraton, som ble arrangert i helgen. Hanna Røstad Matre (fv) 2. plass, i midten Nora Fauske Heia med 1. plass, og Kine Botn Stoveland med 3. plass.


NM halvmaraton ble arrangert lørdag 25. mai 2024 av Birkenes IL. Birkenes IL er 100 år i år, og friidrettsgruppa søkte Norges Friidrettsforbund om å arrangere NM halvmarton.

Friidrettsgruppa har fått ett oppsving på Birkeland etter at grusbanen ble renovert, i 2022. Det nye gummidekke og ett nyetablert friidrett-styre, med dyktige og engasjerte trenere, har ført til økt aktivitet i Birkenes IL Friidrett. Nora Fauske Heia forteller til Birkenes avisa etter løpet at "Dette var gørr tungt, men jeg er fornøyd med løpet og tiden min".

Det er jo stas at tre jenter på Birkeland stiller til start i U23 NM halvmaraton, sier Andreas EMil Hansen, leder av friidretsgruppa. Jeg håper det kan inspirere andre, og at aktiviteten i bygda kan vokse enda mer.

Det var 222 påmeldte totalt på NM / Åpent halvmaraton, og Tveide Rundt, ett mosjonsløp på 10 km. Vi håper å kunne arrangere Tveide Rundt neste vår, og vil prøve å få til ett årlig gateløp på 10 km, i tillegg til Svalandsgubben skauløp hver høst fremover, slik som det er gjort i 50 år!


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.

Siste fra Andreas Emil Hansen